Çikolatanın bir yararı daha

Louisiana Eyalet Üniversite’sinde yapılan bir araştırma çok önemli bir buluşa imza attı.

American Chemical Society’ye verilen açıklamaya göre, bitter çikolata bağırsaklarımızda bulunan Bifidobacterium adlı bakteri için çok lezzetli bir madde ve çikolatayı alan bakteri faydalı polifenol bileşimler salgılıyor. Uzmanlara göre bu salgı kalp için çok yararlı ve kalp krizi vakalarını engelleyebiliyor.

Meyve ile etkisi artıyor

Ayrıca bilim adamları çikolataya meyve eklemenin fermantasyon sürecini hızlandırdığını böylece çok kısa zamanda bakterinin işlevini ortaya koyduğuna inanıyorlar.

Dr. John Finley ve takım arkadaşları kakao tozunu da test ettiklerini ve yüzde yüze yakın bitter çikolatayla aynı oranda polifenolik ve antioksidan bileşimlere sahip olduğunu söylüyorlar.

Çikolata Hapı Üretilecek

Bu arada US Ulusal Kalp, Ciğer ve Kan Enstitüsü kalp krizi için çikolata hapları üreteceklerini duyurdu. Büyük çikolata markası Mars ile çalışacak ekip, çikolatanın içindeki flavanol bileşenlerini konsantre hale getirip bir kapsülün içine koymayı hedefliyorlar.

Ekibin başındaki Dr. JoAnn Mason, “Bu hapın içindeki bileşenleri marketteki çikolatalardan alma şansınız pek yok, çünkü çikolatalar işlenmiş oldukları için bu bileşenleri yok oluyor.” dedi. Ayrıca bu kapsüllerde kilo aldırıcı şeker ve yağın da olmayacağını bildiren yetkili, şu an hapların denekler üzerinde test edildiğini sözlerine ekledi.

Daha önce yapılan araştırmalarda da bitter çikolatanın beyin fonksiyonları ve diş sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ortaya çıkarılmıştı.